Μια πολύ σοβαρή υπόθεση λαθροθηρίας λαγών κατήγγειλε η Υπηρεσία Θήρας, για την οποία καταγγέλλει ως ενεχόμενους και λειτουργούς του Τμήματος Δασών.
Η υπόθεση φέρεται να διαδραματίσθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής κοντά στο αεροδρόμιο Πάφου. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Θήρας, θηροφύλακες της κατά τη διάρκεια στοχευμένης επιχείρησης που οργανώθηκε για πάταξη της λαθροθηρίας λαγών στις κοινότητες Κούκλια και Τίμη, είχαν θέσει υπό παρακολούθηση συγκεκριμένη περιοχή. Στις 4:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι θηροφύλακες παρατήρησαν όχημα να κινείται ύποπτα σε γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή της κοινότητας Τίμης, ενώ από το όχημα ακούγονταν πυροβολισμοί.
Τα μέλη της Υπηρεσίας κινητοποιήθηκαν άμεσα για ανακοπή του οχήματος. Ο οδηγός αρχικά δεν συμμορφώθηκε στα σήματα για στάση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, η οποία κατέληξε στην ακινητοποίηση του οχήματος 20 λεπτά αργότερα. Στο όχημα επέβαιναν τρία πρόσωπα από την επαρχία Πάφου, δύο εκ των οποίων έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την Υπηρεσία Θήρας για παρόμοια αδικήματα, ενώ κατά τον επιτόπιο έλεγχο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα.
Οι θηροφύλακες λόγω της εμπειρίας τους εκτίμησαν ότι, οι λαγοί που παράνομα θηρεύτηκαν δεν τοποθετούνταν στο αυτοκίνητο αλλά τοποθετούνταν σε συγκεκριμένα σημεία στο χώρο πουθηρεύονταν για να περισυλλεγούν αργότερα. Στα πλαίσια αυτά και με το πρώτο φως της ημέρας, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένος έλεγχος στην περιοχή όπου κινήθηκε το όχημα των υπόπτων. Σε δύο διαφορετικά σημεία, πάνω σε δέντρα, εντοπίστηκαν καμουφλαρισμένοι δύο φρεσκοσκοτωμένοι λαγοί, που φαίνεται να τους τοποθέτησαν, για να τους περισυλλέξουν σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ ακόμα παρατηρήθηκαν σοβαρές ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες.
Η ανακοίνωση της Θήρας τονίζει ότι ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι δύο από τα τρία ύποπτα πρόσωπα εργάζονται στο Τμήμα Δασών και δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκονται σε παρόμοιες υποθέσεις. Παράλληλα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι εργαζόμενοι του Τμήματος Δασών απασχολούν έντονα την Υπηρεσία για διάφορες παραβιάσεις του περί Προστασίας και Διαχείρισης Αγρίων Πτηνών και Θηραμάτων Νόμου.
Επίσης έντονο προβληματισμό προκαλεί στην Υπηρεσία Θήρας, επισημαίνει η ανακοίνωση, το γεγονός ότι κάποιοι εργαζόμενοι του Τμήματος Δασών φαίνεται να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι εργάζονται τόσο σε παρατηρητήρια όσο και σε περιοχές που η πρόσβαση από άλλες υπηρεσίες είναι περιορισμένη ή σχεδόν αδύνατη.
Τις τελευταίες μέρες, μέλη της Υπηρεσίας Θήρας κατήγγειλαν αρκετές υποθέσεις για κυνήγι σε απαγορευμένες περιοχές κυνηγίου καθώς και για επί σκοπού κυκλοφορία κυνηγετικών σκύλων σε απαγορευμένες περιοχές κυνηγίου κατά τις ημέρες κυνηγίου, με στόχο την εκδίωξη των λαγών από τις απαγορευμένες και τη θήρευση τους από κυνηγούς που είναι στα όρια αυτών.


