Οι πολλές πυρκαγιές που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα και μάλιστα με εντεινόμενο ρυθμό τις τελευταίες μέρες στην επαρχία Πάφου, κινητοποιούν Πυροσβεστική και Αστυνομία, οι οποίες επεξεργάζονται πρόσθετους σχεδιασμούς για αποφυγή των χειρότερων την περίοδο αυτή που η Κύπρος βιώνει το πρώτο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού.
Μετά τις επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές σε περιοχές της υπαίθρου της Πάφου με “ιστορικό” εμπρησμών, οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας βρίσκονται σε συντονισμό, με στόχο την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στις εν λόγω περιοχές. Στα πλαίσια αυτά δόθηκαν οδηγίες στην ομάδα με τα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να επιτηρούν και με από αέρος περιπολίες τις ύποπτες περιοχές, λειτουργώντας ενισχυτικά των δύο κύριων πτητικών μέσων πυρόσβεσης, των ελικοπτέρων, που βρίσκονται ήδη στην Πάφο, αλλά και των πτητικών μέσων πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών που εδρεύουν σε Πάφο, Λάρνακα και Ακρωτήρι.
Η κατάσταση ανησυχεί τους αρμόδιους, αφού αν και οι πυρκαγιές που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες στην επαρχία Πάφου αντιμετωπίσθηκαν άμεσα και με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, εντούτοις διαπιστώνεται ότι θα χρειασθούν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επιτευχθεί ο στόχος για ένα καλοκαίρι με όσο το δυνατό μικρότερες απώλειες σε περιουσίες και περιβάλλον.



