Σήμερα αναμένεται να μάθει την ποινή του από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ο 37χρονος Βρετανός πατέρας, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης του θανάτου του τρίχρονου γιου του, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.
Η διαδικασία που αφορά στον μετριασμό της ποινής του 37χρονου κατηγορούμενου, ολοκληρώθηκε στις 6 του μήνα και το δικαστήριο επεφύλαξε την ανακοίνωση της απόφασης του για σήμερα.
Στην διαδικασία μετριασμού της ποινής, η Κατηγορούσα Αρχή, δια της Χρύσως Περγαντή, παρέθεσε τα γεγονότα της υπόθεσης και τους σχετικούς ισχυρισμούς και στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, ο οποίος παρέθεσε τα γεγονότα και τα κριτήρια που, σύμφωνα με την υπεράσπιση, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από το Δικαστήριο κατά την επιμέτρηση της ποινής. Ζήτησε από το Δικαστήριο να τα λάβει υπόψη, προκειμένου να επιβληθεί στον πελάτη του η μικρότερη δυνατή ποινή που προβλέπει η Νομοθεσία. Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι επρόκειτο για μια στιγμή αβλεψίας, κατά την οποία τα γεγονότα εξελίχθηκαν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.
Η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε ότι κατά τον αρχικό έλεγχο αλκοόλης διαπιστώθηκε ένδειξη 34 mg αλκοόλης στον οργανισμό του πατέρα. Ωστόσο, σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή, μεταγενέστερη εργαστηριακή έκθεση κατέδειξε ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο του συμβάντος ο 37χρονος έφερε στον οργανισμό του 124 mg αλκοόλης, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Αντιθέτως, η υπεράσπιση του τραγικού πατέρα τόνισε ότι δεν υπάρχει μαρτυρία που να καταδεικνύει ότι η κατανάλωση αλκοόλης επηρέασε τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου κατά τον συγκεκριμένο τρόπο. Αμέσως μετά το περιστατικό ο πατέρας του τραγικού παιδιού, τόνισε ο συνήγορος του, αλληλεπίδρασε με δεκάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γιατροί, αστυνομικοί και νοσοκόμοι.
Η υπεράσπιση αναφέρθηκε στην παραδοχή του 37χρονου, στο λευκό ποινικό του μητρώο, αλλά και στη μακρά επαγγελματική του πορεία. Ζήτησε δε, σε περίπτωση που το Δικαστήριο κρίνει ότι θα πρέπει να επιβληθεί ποινή φυλάκισης, αυτή να είναι με αναστολή. Ανέφερε ακόμη ότι η τραγωδία που βιώνει ο πελάτης του δεν μπορεί να ξεπεραστεί με την επιβολή μιας ποινής, αλλά είναι κάτι που θα κουβαλά για ολόκληρη τη ζωή του.
Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων και της διαδικασίας μετριασμού της ποινής κατά την τελευταία δικάσιμο, το Δικαστήριο επέφυλαξε την απόφασή του για σήμερα και διέταξε όπως ο 37χρονος παραμείνει ελεύθερος στο διάστημα αυτό, με τους ίδιους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και προηγουμένως.


