09/10/2026
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ

Διαμέρισμα Χρυσοχούς: Πονοκέφαλος το πρόβλημα με τους ανήλικους οδηγούς

Ιδιαίτερα έντονο θεωρείται από τις Αρχές το πρόβλημα της οδικής παραβατικότητας στο διαμέρισμα Χρυσοχούς. Σύμφωνα με τους αρμόδιους της Αστυνομίας και άλλων εμπλκεκομένων κρατικών υπηρεσιών, ειδικά στην συγκεκριμένη περιοχή το θέμα με τους ανήλικους που βρίσκονται στο τιμόνι έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις εδώ και πολύ καιρό, παρά τις συνεχείς και στοχευμένες επιχειρήσεις στην περιοχή.

Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή την τραγωδία της Κυριακής, όταν ένας 16χρονος μαθητής έχασε άδικα τη ζωή του μετά από δυστύχημα με την αγωνιστική μοτοσικλέτα που οδηγούσε και η οποία μάλιστα ήταν και μη εγγεγραμμένη.

Αρμόδιοι παράγοντες επισημαίνουν ότι το πρόβλημα στο διαμέρισμα Χρυσοχούς, λόγω προφανώς και της απόστασης από τα αστικά κέντρα, έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από ότι σε όλες τις άλλες περιοχές και αυτό καταγράφεται στις επιχειρήσεις της Αστυνομίας που διενεργούνται σε συνεχή βάση.

Σε κάθε εκστρατεία, αναφέρουν, σε διάστημα ελάχιστων ωρών καταγράφονται δεκάδες καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις με τη συμμετοχή και ανηλίκων οδηγών, καθιστώντας το διαμέρισμα Χρυσοχούς “κόκκινη ζώνη” σε φαινόμενα νεανικής παραβατικότητας.