22/10/2026
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ

Δημαρχεύων Πάφου: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για μια νέα, πιο ανθρώπινη Πάφο

Η αναθεώρηση του Τοπικού Σχεδίου Πάφου είναι η ευκαιρία για να σχεδιαστεί η πόλη των επόμενων δεκαετιών, τονίζει ο Δημαρχεύων Πάφου, μετά την πρόσφατη πανδημοτική συγκέντρωση για την αναθεώρηση του Τοπικού Σχεδίου.

Σκοπός της διαδικασίας, επεσήμανε ο Άγγελος Ονησιφόρου, δεν ήταν μόνο να ενημερωθούν για τις πρόνοιες του οι δημότες, αλλά και να γίνει καταγραφή των ανησυχιών, των εμπειριών, των ιδεών και των προτάσεών τους, αφού είναι αυτοί που γνωρίζουν την πόλη καλύτερα στην καθημερινότητα της. Ο σωστός πολεοδομικός σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες, παρατήρησε, αλλά οφείλει να υπόκειται σε συμμετοχή των πολιτών, σε δημόσιο διάλογο και σε συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.

Στόχευση μας στο άμεσο μέλλον, μετά την διαδικασία που έχει ξεκινήσει, είπε ο Δημαρχεύων Πάφου, δεν είναι να δούμε τις σημερινές ανάγκες μόνο, αλλά να δούμε την Πάφο του μέλλοντος, με τις ανάγκες της νέας εποχής.

Ο Άγγελος Ονησιφόρου κάνει ειδικότερα λόγο για την αύξηση του πληθυσμού, την κυκλοφοριακή επιβάρυνση, τους ελλιπείς χώρους στάθμευσης, τα προβλήματα προσβασιμότητας και άλλα που σήμερα δυσχεραίνουν την καθημερινότητα στην πόλη.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια Πάφο πιο λειτουργική, πιο προσβάσιμη, πιο σύγχρονη και πιο ανθρώπινη, κατέληξε.