17/10/2026
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη-δήλωση από Πάφος FC: Είμαστε ακόμα ζωντανοί

Η αποψινή νίκη της Πάφος F.C. επί του ΑΠΟΕΛ, για το εξ αναβολής παιγνίδι της 21ης Δεκεμβρίου, ήταν κάτι παραπάνω από τρεις βαθμοί και μια νίκη σε ντέρμπι: Τα όσα αρνητικά μεσολάβησαν έκτοτε, μετέτρεψαν την αποψινή νίκη με 2-0 σε “δήλωση” των πρωταθλητών ότι είναι ακόμα ζωντανοί και στο κυνήγι και της φετινής πρωτιάς.

Δράστες οι Σούνιτς (57’) και Μπρίτο (90’+1), σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ενώ ο Λουίζ έχασε πέναλτι που απέκρουσε ο Μπέλετς στο 62’.

Οι γαλάζιοι έφτασαν τους 40 βαθμούς και προσπέρασαν τον Απόλλωνα (39’) στην τρίτη θέση, απέχοντας πλέον οκτώ πόντους από την πρωτοπόρο Ομόνοια και τρεις από τη δεύτερη ΑΕΚ. Οι γαλαζοκίτρινοι έμειναν στην έκτη θέση με 36.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αναποδιά για τους γηπεδούχους, καθώς ο Μπρούνο έμεινε νωρίς στο έδαφος, με την Πάφο να αγωνίζεται προσωρινά με δέκα παίκτες. Παρ’ όλα αυτά, οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να πιέσουν, δημιουργώντας φάσεις και στις δύο εστίες. Ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε προσωρινά γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τομάς στο 30′. Ωστόσο, μετά από έλεγχο του VAR και on field review, το τέρμα ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ του Μπρόρσον, που επηρέαζε τη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αρχικά, όμως στο 57’ η Πάφος άνοιξε το σκορ. Μετά από κόρνερ του Όρσιτς, κεφαλιά του Άντερσον και κόντρα στον Νάνου, ο Σούνιτς από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Φελλάς υπέδειξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Αμπάγκνα στον Πέπε, όμως ο Μπέλετς απέκρουσε την εκτέλεση του Λουίζ, κρατώντας ζωντανό τον ΑΠΟΕΛ.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Κούτσακο (66′), όμως στο φινάλε η Πάφος «καθάρισε» το παιχνίδι. Στο 90’+1, μετά από αντεπίθεση και ασίστ του Ζάζα, ο Μπρίτο με ψύχραιμο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, σφραγίζοντας μια νίκη ουσίας και χαρακτήρα για την ομάδα του Θελάδες.

Πάφος FC (Άλμπερτ Θελάδες): Γκόρτερ (Μιχαήλ 69′), Μπρούνο, Λουίζ, Λουκάσεν, Πηλέας, Πέπε, Σούνιτς, Ντράγκομιρ (83′ Μπρίτο), Κίνα (90′ Γκεσάντ), Όρσιτς (68′ Ζάζα), Άντερσον.

ΑΠΟΕΛ (Πάμπλο Γκαρσία): Μπέλετς, Νάνου, Μπρόρσον, Λαΐφης, Μιρ, Αμπάγκνα (69′ Ντάλσιο), Ρόσα, Μαρκίνιος (80′ Μέουρερ), Κούτσακος (90’+5 Πουρσαϊτίδης), Τομάς (90’+5 Άπια), Ντράζιτς (79′ Διαμαντάκος).

Στη σημασία της νίκης απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στάθηκε ο Άλμπερτ Θελάδες στις δηλώσεις του μετά το εξ αναβολής παιχνίδι, που βρήκε νικήτρια την Πάφο FC, υπογραμμίζοντας τόσο την εικόνα του αγώνα όσο και τη συμβολή όσων ήρθαν από τον πάγκο.

«Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Χρειαζόμασταν πολύ αυτή τη νίκη για να πάρουμε αυτοπεποίθηση», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των γηπεδούχων, σημειώνοντας ότι η ομάδα του θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» νωρίτερα το παιχνίδι. «Μπορούσαμε να σκοράρουμε νωρίτερα το δεύτερο γκολ».

Ο Θελάδες στάθηκε ιδιαίτερα στην επιρροή των αλλαγών, επισημαίνοντας τη συμβολή των Ζάζα και Μπρίτο, οι οποίοι έδωσαν ώθηση στην ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κόσμο της Πάφου, τονίζοντας πως η παρουσία του αποτέλεσε σημαντικό στήριγμα.

Κλείνοντας, ο προπονητής της Πάφου αναφέρθηκε και στις νέες προσθήκες, λέγοντας: «Μπαίνουν και οι μεταγραφές στο παιχνίδι και νομίζω ότι θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια».