Η Κύπρος φιλοξενεί φέτος ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του ευρωπαϊκού τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου, την 91η Γενική Συνέλευση του HOTREC. Η διεθνής ξενοδοχειακή συνάντηση πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Πάφο, γεγονός μείζονος σημασίας για το νησί και ειδικά για την πόλη, αφού η διοργάνωση ή αποτελεί κορυφαίο σημείο συνάντησης για τα μέλη και τους επίσημους εκπροσώπους της HOTREC, ενός οργανισμού που εκπροσωπεί ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ και αντίστοιχες επιχειρήσεις σε 36 χώρες της Ευρώπης.
Η διήμερη Γενική Συνέλευση στην Πάφο θα προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα για ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, στρατηγικές συζητήσεις και συντονισμό πολιτικών και πρωτοβουλιών που επηρεάζουν τον κλάδο της φιλοξενίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, τα μέλη της HOTREC θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν κρίσιμα θέματα, να συντονίσουν δράσεις εκπροσώπησης και να διαμορφώσουν κοινές θέσεις για ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη και στην καινοτομία στον τομέα της φιλοξενίας.
Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναμένεται να αναδείξει το στρατηγικό πλαίσιο ανάπτυξης της χώρας στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.
Θα προηγηθεί εναρκτήρια ομιλία από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ, Θάνο Μιχαηλίδη και τον Πρόεδρο της HOTREC, Αλέξανδρο Βασιλικό.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις δικτύωσης, πάνελ για το μέλλον του τουρισμού και της φιλοξενίας, όπου θα συμμετέχει ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, καθώς και συζητήσεις για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της αγοράς σε σχέση με την τεχνολογία, την εκπαίδευση και την επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού.


